Gezondheid

Zuivel als deel van evenwichtige voeding

Melk en zuivelproducten maken deel uit van een gebalanceerde voeding. Ze zijn rijk aan essentiële nutriënten die noodzakelijk zijn voor de werking van het menselijk lichaam en die bijdragen aan onze gezondheid. Melk bevat onder andere alle essentiële aminozuren (de bouwstenen van proteïnen), calcium en andere mineralen, vitaminen B12 en B2, een goede calcium-fosforverhouding, en hoogwaardige eiwitten. Deze nutriënten worden ook makkelijk door ons lichaam opgenomen.

Met vakmanschap maken we zuivelproducten die authentiek, voedzaam, kwaliteitsvol en lekker zijn. Het is onze missie de natuurlijke rijkdom van melk en zuivelproducten maximaal te valoriseren, en consumenten wereldwijd te laten genieten van de voordelen van voedzame zuivel.

We streven naar een totale ketenbewaking, van koe tot klant. Op die manier kunnen we een kwaliteitsvol en gediversifieerd aanbod aan melk en zuivelproducten aanbieden aan onze klanten en consumenten.

Zuivel van topkwaliteit, dat begint bij de melkveehouder

Kwaliteit en voedselveiligheid is onze topprioriteit. En dit begint bij de belangrijkste grondstof: onze melk. We werken nauw samen met onze melkveebedrijven, groot en klein, om de kwaliteit van onze melk te waarborgen. De focus ligt daarbij op het behoud van de hoge nutritionele waarde.

Al onze leden-melkveehouders zijn IKM-gecertificeerd (Integrale Kwaliteitszorg Melk). Daarnaast volgt Milcobel aan de hand van een duurzaamheidsmonitor van nabij op welke inspanningen onze coöperanten leveren om een omgeving te creëren die toelaat melk van de beste kwaliteit te verkrijgen.

Onze melk die onze fabrieken binnenkomt is voor 100% getest op afwezigheid van antibiotica-residuen. Alle melk die wordt opgehaald bij onze coöperanten wordt gecontroleerd op antibioticaresiduen. Als een koe ziek is, dan wordt dat nauwgezet bijgehouden door onze coöperanten en wordt haar melk niet gebruikt voor de verwerking..

Zuivel van topkwaliteit, doorheen de verwerking

De uitstekende kwaliteit van de opgehaalde melk wordt maximaal behouden tijdens een nauwgezet productieproces in al onze sites, zodat alle nutriënten optimaal bewaard blijven in het eindproduct. We streven naar een maximaal behoud van het natuurlijke karakter van onze producten en bieden volledige transparantie rond de gebruikte ingrediënten.

We brengen een variatie aan producten op de markt, voor ieder wat wils. Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan light en zoutarme kazen, en lactose-vrije melk en melkdranken naast het assortiment van halfvolle en magere melk.

Heb je vragen of wens je meer informatie?

Neem vandaag nog contact met ons op.