Maatschappelijke betrokkenheid

Als coöperatie staat Milcobel dicht bij de samenleving waarin we leven en werken, en geven we om het welzijn van onze werknemers en de mensen rondom ons. Als coöperatie staan we voor verbinding en zorg dragen voor elkaar.

Goede doelen

Doorheen het jaar ondersteunt Milcobel een variatie aan goede doelen. Onze werknemers kozen het Kinderkankerfonds uit als hun favoriete goede doel. Doorheen het jaar organiseren zowel het bedrijf als de medewerkers allerhande kleine en grote evenementen ten voordele van het Kinderkankerfonds.

We nemen deel aan Youth for Climate and Action en de YOUCA Action Day, een evenement waarbij zo’n 15.000 Belgische jongeren een dag werken in een bedrijf en het loon dat ze krijgen wordt geschonken aan een goed doel in België of het buitenland.
Naast geldelijke initiatieven, komen we ook aan materiële noden tegemoet. Zo geven we onze voedseloverschotten aan de Voedselbanken, stellen we een minivan ter beschikking aan het OCMW en geven een korting aan verenigingen in onze kaaswinkel in Moorslede.

Onderwijs en talenontwikkeling

Bij Milcobel hechten we veel belang aan onderwijs en talentontwikkeling. Zo bieden wij leermomenten voor iedereen: kinderen, jongeren, net afgestudeerden en onze werknemers.

Studenten en young graduates

Young potentials krijgen bij Milcobel de kans om aanvullend onderzoek te doen met betrekking tot hun thesis. Zij krijgen ook de kans om gedurende twee jaar als Young Graduate werkervaring op te doen een uitdagend leerparcours te volgen doorheen verschillende afdelingen, begeleid door een interne coach. We bieden ook sollicitatietraining en -ondersteuning aan.

Educatieve projecten

Met Melk4Kids ondersteunen we educatieve rondleidingen voor schoolkinderen op onze boerderijen. Milcobel lanceerde ook het educatief project – de Wondere Weg van Melk, om kinderen meer bij te brengen over zuivel. Daarnaast kunnen lagere scholen “melkpunten” verdienen die ze kunnen inruilen voor didactisch en/of educatief materiaal.

Onze sites in Langemark en Moorslede nemen deel aan Technoboost, een project dat STEM-richtingen promoot bij jongeren en hun ouders, en hen informeert over de industriële sector en de bijhorende jobmogelijkheden.

We stellen ook onze bedrijven open voor educatieve rondleidingen, onder andere tweejaarlijks op de Openbedrijvendag, die wordt georganiseerd door VOKA. Onder de naam “Mood for Food” organiseren we workshops voor eindejaarsstudenten ter promotie van een carrière in de voedingsindustrie.

Aandacht voor onze werknemers

Opleiding voor onze werknemers – ‘Iedereen leert’

Wij bieden al onze werknemers de mogelijkheid om cursussen en training te volgen, met focus op zowel hard als soft skills.

MilcobelRUN

Met de MilcobelRUN in Langemark zamelen we geld in voor het Sociale fonds van Milcobel. Dit wordt gebruikt om werknemers te ondersteunen in geval van een langdurige ziekte, een geboorte, een huwelijk,…

Employee Wellbeing

Het welbevinden van onze werknemers ligt ons nauw aan het hart. Daarom stelde Milcobel een welzijnsmanager aan om ervoor te zorgen dat onze werknemers zich gelukkig, gemotiveerd en gehoord voelen. Wij nemen zowel de fysieke als mentale gezondheid van onze werknemers ernstig.

Aandacht voor onze melkveehouders

Dag van de Landbouw

Elk jaar organiseert de Belgische Boerenbond – de professionele vereniging van boeren, de Dag van de Landbouw. Op deze dag zorgen onze melkveehouders voor een kijkje achter de schermen van een zuivelboerderij en welke moderne technieken en toepassingen er gebruikt worden met betrekking tot milieu en dierenwelzijn.

Jongerendag

Het voeden van een steeds groeiende populatie biedt veel opportuniteiten voor onze jonge melkveehouders. Zij zijn de sleutel voor een toekomst van een duurzame zuivelsector. Daarom organiseert Milcobel elk jaar de Jongerendag, om zo onze jonge melkveehouders in de spotlight te zetten.

Vrouwendag

Op Vrouwendag worden de vrouwen achter onze melkveehouders in de bloemetjes gezet. Zo willen we hun inspanningen erkennen en tonen dat wij ook achter hen staan. Vaak hebben zij nog een andere voltijdse job naast het helpen op de boerderij en zijn ze een onmisbare schakel in het succesverhaal van een zuivelboerderij.

Diversiteit en inclusie

Een diverse en inclusieve werkomgeving

  • Wij bieden een collaboratieve, ondersteunende en respectvolle werkomgeving waar alle werknemers betrokken en gehoord worden.
  • Wij bieden gelijke jobopportuniteiten en verloning voor vrouwen en mannen.
  • Wij koesteren de diversiteit van zo’n 37 verschillende nationaliteiten die werken binnen ons bedrijf.
  • Wij discrimineren niet op basis van religie, gender, leeftijd, handicap, etniciteit of seksuele voorkeur.

DUOday

Wij steunen de organisatie Handicap en Arbeid en nemen deel aan hun DUOday-evenement. Tijdens dit evenement nodigen wij mensen met een fysieke of mentale beperking uit om een dag aan de zijde van een van onze werknemers te werken. Zo kunnen ze hun eigen potentieel ontdekken en eens kijken wat het werk inhoudt.

Samenwerking met maatwerkbedrijven

In onze fabrieken voorzien we werk voor mensen met mentale beperkingen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt. Zij worden ondersteund en gecoacht, terwijl ze ook genoeg vrijheid krijgen om zelfstandig te functioneren binnen het bedrijf.

Sommige verpakkingstaken alsook ons groenonderhoud worden overgelaten aan sociale werkplaatsen die mensen met een mentale beperking aannemen.

Positieve bijdrage aan gemeenschappen in ontwikkelingslanden

VN Global Compact

Wij zijn lid van de VN Global Compact organisatie en zijn toegewijd aan het toepassen van een duurzame en sociaalverantwoordelijk beleid volgens hun 10 principes. Wij steunen hun UNRWA Initiatief.

Kaapverdië

Milcobel sponsort twee organisaties in Kaapverdië:

  • Donata, dat kansarme kinderen ondersteunt
  • Voetbalclub Sporting Praia, die geregeld voetbaldagen organiseert om straatkinderen te laten kennismaken met voetbal.

Mali

We bezorgden tweedehands verpakkingsmateriaal aan een klein startend bedrijf in Mali, om daarmee een herverpakkingsbedrijf op te richten en zo de lokale tewerkstelling aan te zwengelen. Vandaag draait dat bedrijf op zelfstandige basis.

Heb je vragen of wens je meer informatie?

Neem vandaag nog contact met ons op.