Kwaliteit

Kwaliteit Milcobel

Kwaliteit is de topprioriteit bij Milcobel. Hoog kwalitatieve eindproducten, diensten en processen zijn bij ons ingebouwd in doelstellingen en mentaliteit.

En dit begint bij onze belangrijkste grondstof : Onze Melk!
We halen de verse en pure melk op bij onze eigen leden-melkveehouders, die allemaal IKM-gecertificeerd (Integrale Kwaliteitszorg Melk) zijn.

De verantwoordelijkheid van het melkveebedrijf

Elke melklevering is onderworpen aan de wettelijke kwaliteitsreglementering. De officiële kwaliteitsbepalingen worden uitgevoerd door geaccrediteerde laboratoria van het Melkcontrolecentrum Vlaanderen in Lier en het Comité du Lait in Battice.

Contact

info@mcc-vlaanderen.be
info@comitedulait.be

Totale ketenbewaking

Bij Milcobel streven we naar een totale ketenbewaking, van gras tot afgewerkt product. Om bij alle melkveehouders de melk binnen de wettelijke termijn en op een optimale manier op te halen, zetten we dagelijks meer dan 60 melkophaalwagens in. Deze vrachtwagens zijn uitgerust met een bemonsteringsapparaat en een geïnformatiseerd datasysteem voor liters en leveranciersregistratie. Die identificatie gebeurt met GPS-herkenning voor elk melkveebedrijf. Zo is volledige traceerbaarheid te alle tijden gegarandeerd.

Onze melkophalers hebben allemaal een opleiding gevolgd onder de bevoegdheid van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) en beschikken over een vergunning als melkophaler.

Melkverwerking en -productie

Melk verwerken we in onze eigen state-of-the-art fabrieken. We maken onze eigen kazen, en verkrijgen op deze manier onze verse en zuivere wei. Onze ingrediënten bereiden en formuleren we volgens de meest recente wetenschappelijke en technologische inzichten op het gebied van nutritionele, sensorische en functionele eigenschappen.

Alle Milcobel fabrieken werken volgens het Milcobel QAS (quality assurance systeem) en het Milcobel ACS (auto-controlesysteem),  gevalideerd door het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). Onze sites beschikken over een GFSI certificatie (IFS/BRC).

Onze producten beantwoorden aan de strengste normen en hun specificaties worden zo bepaald om de meest veeleisende klanten tevreden te stellen. Zowel in de B2B wereld (DPI) als voor consumenten (CPS) willen we dat de naam Milcobel altijd geassocieerd wordt met kwaliteit. En dit stopt niet bij onze producten, maar wordt ook vertaald naar onze dienstverlening.

IKM - Integrale Kwaliteitszorg Melk​

Het IKM-certificaat waarborgt de goede landbouwpraktijk op het melkveebedrijf. Het vertaalt het engagement van de melkproducent tegenover de samenleving en steunt op 8 modules:

 1. Dierengezondheid
 2. Dierenwelzijn
 3. Melkwinning
 4. Reiniging
 5. Milieu
 6. Meldingsplicht
 7. Duurzaamheismonitor
 8. Hygiëne

Het IKM-productielastenboek draagt bij tot de bewaking van de productieomstandigheden en de voedselveiligheid. Het bevat alle borgingspunten uit de gids autocontrole voor de primaire productie van rauwe melk, met daarnaast een reeks specifieke IKM-punten.

Het ACS-G-009 certificaat​garandeert de goede transportpraktijk, borgt de voedselveiligheid en de traceerbaarheid van de rauwe melk. Een HACCP-gids met een inschatting van de kans dat zich gevaar voordoet en het effect ervan wordt geanalyseerd in een gevarenanalyse met daarbij horend beheersmateriaal. Het is een gids voor autocontrole van de ophaling en het transport van de rauwe melk en steunt op 5 modules:

 1. Melkophaling
 2. Transport
 3. Melkontvangst
 4. Reinigingsstation
 5. Controle op de reiniging van de tanks en van de uitrusting van de ophaal- en transportwagens.

Kwaliteit Dupont Cheese

Als kaasspecialist doen we meer dan meesterlijke kazen maken. We verkopen de beste kazen, met een ijzersterke kwaliteitsgarantie, die correct verpakt zijn. De kwaliteitscertificaten van Dupont Cheese België bewijzen dat onze producten vers en veilig zijn.

 • ACS Zuivelindustrie (G-002)
 • ACS Wegtransport/opslag (G-017)
 • ACS Groothandel (G-039)
 • BRC Global Standard for Food Safety
 • IFS International Food Standard

Heb je vragen of wens je meer informatie?

Neem vandaag nog contact met ons op.