Vlaams minister Hilde Crevits op bezoek bij Milcobel

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits bezocht vorige dinsdag de Milcobel kaasmakerij in Moorslede.Tijdens het bezoek werd er gesproken over innovatie en duaal leren. De minister kreeg ook een uitgebreide rondleiding. Het hele productieproces, van rauwe melk tot lekkere kaas, kwam aan bod.

In Moorslede worden de bekende Brugge kazen gemaakt, waaronder één van de favorieten van de minister: Brugse Blomme. Maar ook meerdere abdij- en bierkazen en kazen van grote supermarkt huismerken vinden hun oorsprong hier.Jaarlijks trekt Milcobel €10 miljoen uit voor innovatie en onderzoek rond voeding en nieuwe productieprocessen. “En dat mag wel eens in de kijker gezet worden. Het gaat niet enkel over de productie maar ook over dierenwelzijn en het nemen van duurzame, ecologische maatregelen”, sprak minister Crevits. “Ook bij de landbouwer. Met innovatieve technieken kunnen koeien meer produceren waardoor de veestapel kleiner wordt en de landbouw dus duurzamer.”

Als minister van Onderwijs benadrukte Hilde Crevits ook het belang van duaal leren. “De arbeidskrapte maakt het hier in de regio moeilijk om geschikte profielen te vinden, zowel landbouwprofielen als technisch geschoolden. Daarom kan er hier een duurzaam project duaal leren worden opgestart zodat jongeren kennis maken met het bedrijf en hier kunnen doorgroeien”, vertelde de minister. In de Milcobel kaasmakerij in Moorslede alleen al zijn er 40 vacatures.

Interesse om te werken bij Milcobel? Neem zeker eens een kijkje op onze jobpagina.

Heb je vragen of wens je meer informatie?

Neem vandaag nog contact met ons op.