Dairy Premium Ingredients

Dairy Premium Ingredients

Milcobel verkoopt zuivelingrediënten in meer dan 100 landen. Milcobel is gespecialiseerd in research & development, productie, verkoop & marketing en klantenondersteuning van zuivelingrediënten voor de internationale voeding- en drankenindustrie.

De zuivelingrediënten hebben de hoogste nutritionele, sensorische en functionele kwaliteit in de specifieke toepassingen van onze klanten. Onze R&D-afdeling waakt over de ontwikkeling van nieuwe eigenschappen en toepassingen.

Onze belangrijkste ingrediënten:

Kaasingrediënten

Milcobel is een van de belangrijkste Europese aanbieders van mozzarella als ingrediënt voor de voedingsindustrie. Mozzarella is een verse, halfzachte kaas die zijn oorsprong vindt in Italië. Men spreekt ook wel van een ‘pasta filata’. Dit is kaas die bij de bereiding gekookt en gekneed wordt. Hierdoor krijgt hij de typische, draderige textuur bij opwarming.

De Milcobel mozzarella is gemaakt van kwaliteitsvolle, zuivere koemelk. Hij heeft een zachte, sublieme smaak die aan verse melk doet denken, en uitstekende rasp- en bakeigenschappen. Op pizza smelt de kaas mooi en kleurt hij tot een smakelijk lichtbruin korstje krijgt.

Behalve mozzarella biedt Milcobel ook heerlijke cheddarkaas aan, geraspt of in plakjes. Cheddarkaas is een gele tot oranje-gele kaas met een lichtpittige smaak. De kaas is een ideale aanvulling op vele gerechten, van gratins tot taco’s.

Met dochternonderming Kaasbrik hebben we ons verder kunnen specialiseren in het raspen van mozzarella en andere kazen. Kaasbrik positioneerde zich de afgelopen 30 jaar als specialist met een sterke marktpositie in het raspen van mozzarella. Daarnaast bieden we ook specialisatie in het raspen, verpakken en vermarkten van andere harde en halfharde kazen (o.a. cheddar, emmental, enz.) voor de professionele B-B markt. Dankzij onze doorgedreven expertise in mozzarella en onze maatgerichte en flexibele oplossingen zowel op vlak van snits, verpakking, bakeigenschappen, formaten als prijs, kunnen we onze klanten diverse oplossingen aanbieden volgens hun wensen en specificaties. Enkele van onze bekende raspmerken zijn Kaasbrik en Pizzaiolo. (Meer info op Kaasbrik.com)

Verpakkingen

 • Mozzarella blokken (loaves) van 2,5 kg.
  In folie per 4 blokken (multi loaf) of per enkele blok (single loaf)
  In karton per 8 blokken (2 multi loaves of 8 single loaves)
 • Geraspte mozzarella verpakt per 500 g, 1 kg, 2 kg, 4 kg.

Melkpoeder

Milcobel staat bekend voor het leveren van hoogwaardige melkpoeders. In onze bedrijven in Kallo en Langemark wordt de verse melk van onze leveranciers verwerkt tot diverse melkpoeders. De Milcobel poeders zijn ideaal voor het gebruik in chocolade, recombining, zuivel en babyvoeding industrie. Naast volle en magere melkpoeders worden ook ‘fat filled’ poeders geproduceerd. De grote consistentie in kwaliteit en functionaliteit van onze producten en de bijhorende service, vormen het verschil voor onze klanten. Milcobel produceert verder ook op klanten specificaties voor de dry blends in de babyvoedingindustrie.

Verpakkingen

 • Melkpoeder in zakken van 25 kg of in big bags.
 • Melkpoeder in bulk wagens
 • Volledige assortiment van blikken en sachets in consumentenverpakking

Botervet

Onze ingrediënten op basis van botervet (boter of room) kun je gebruiken in de bakkerij of voor de bereiding van chocolade, koekjes, roomijs, kaas, aardappelgerechten (bijvoorbeeld puree) en kant-en-klare maaltijden. Ook andere toepassingen in de zuivelindustrie zijn mogelijk.

Milcobel kan, afhankelijk van het seizoen, zomer- en winterboter leveren. We bieden ook zure, zoete, ongezouten of gezouten boter aan.

Goed om te weten: onze boter is een Noord-Europese boter met een iets hardere structuur.

Verpakkingen

 • 25 kg boter in karton met blauwe PE-liner.
 • Room 40% verkrijgbaar in bulkvrachten van 25 ton.

Wei

Wei of melkwei is de vloeistof die bij de bereiding van kaas ontstaat. Deze vloeistof heeft een geelgroene kleur en smaakt licht zuur. Wei heeft een zeer hoge voedingswaarde en wordt gebruikt in tal van toepassingen.

Voor deze weiderivaten kan je bij Milcobel terecht:

 • Wei concentraat (30% droge stof)
 • WPC25 of WPC35 concentraat (30% droge stof)
 • Wei permeaat concentraat (30% droge stof)

Deze producten bieden we in verschillende kwaliteiten aan. Ook koosjer en halal gecertificeerde wei-ingrediënten (zonder additieven) zijn verkrijgbaar.

Heb je vragen of wens je meer informatie?

Neem vandaag nog contact met ons op: